AlkuunCases ‣ Alsion

Urheilu ja vapaa-aika

Alsion

Tanska

Arkkitehdit: 3xN Urakoitsijat: NCC

Kampusalueen akustinen säätely

Alsion on suuri kampusalue Tanskan Sønderborgissa ja käsittää yliopiston, tutkimuspuiston ja konserttisalin. Se sijaitsee lähellä aikaisempaa ratapihaa, joka käyttää vettä Alssundista. Ideana oli rakentaa porrastettuja nelikulmaisia rakennuksia, jonne voitiin sijoittaa toimistoja, kokoustiloja, auditorioita ja luokkahuoneita, jotka erotettaisiin toisistaan erilaisilla valopihoilla.

Gyptone Quattro BIG 42 BIG Special -levyjä käytettiin terasseihin ja parvekkeisiin, jotta monien käytävien ja suurien huoneiden akustiikkaa olisi paras mahdollinen. 

Eri kerrosten väliset portaat on valmistettu teräksestä, jotka on päällystetty Gyproc-kipsilevyillä pehmeiden kaarien aikaansaamiseksi.

Konserttisalin parvet on päällystetty Gyproc-kipsilevyillä, joiden sivuissa on uria näyttämön suuntaan parhaan akustiikan saavuttamiseksi. Konserttisalin alakatossa on erikoissuunniteltuja kolmioita, jotka on valmistettu betonista ja päällystetty kipsilevyillä.

Ideana oli rakentaa porrastettuja nelikulmaisia rakennuksia, jonne voitiin sijoittaa toimistoja, kokoustiloja, auditoiroita ja luokkahuoneita, jotka erotettaisiin toisistaan erilaisilla valopihoilla.

Gyptone BIG Quattro 42

Gyptone BIG Quattro 42 on rei’itetty kipsilevy neliskulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyissä on reunaohennetut reunat kaikissa sivuissa.

Katso tuotetta