AlkuunCases ‣ Dyveken Koulu

koulut

Dyveken Koulu

Tanska

Arkkitehdit: KANT Arkitekter Urakoitsijat: Enemærke & Petersen A/S

Akustiikan ja valaistuksen parantaminen

Tämä koulu Kööpenhaminassa on rakennettu 1970-luvulla, ja sen kunnostaminen oli korvamerkitty kaupungin kehityssuunnitelmassa ”Urbanplan”. Erityisesti kiinnitettiin huomiota akustiikkaan (johtuen osaksi koulujen jälkikaiulle asetetuista uusista vaatimuksista), valaistukseen, ilmastointiin ja tietotekniikan hallintaan.

Arkkitehti Møgelhøj on ilahtunut, että reiällisten alakattojen säilyttämisellä onnistuttiin täyttämään kaikki akustiikalle, toimivuudelle ja arkkitehtuurille asetetut vaatimukset.
 

Hyvä akustiikka – parantaa oppimista

Katso, kuinka tanskalaisen Dyvekeskolenin koulun luokkahuoneiden ja käytävien kunnostuksella on saatu iloisempia oppilaita, jotka oppivat enemmän — sekä iloisempia opettajia.

Katso video ja kuuntele, mitä arkkitehti Uffe Bay-Smidt, KANT Arkitekter, kertoo Dyvekeskolenin koulun kunnostuksesta.

Gyproc, arkkitehdit ja akustiikkainsinöörit tekivät läheistä yhteistyötä ratkaisun löytämiseksi, joka mahdollisti tiukempien akustiikkavaatimusten toteuttamisen sekä arkkitehtien visuaalisen ilmaisumahdollisuuden – esimerkiksi rei’itettyjen kipsilevyjen säilyttäminen alakatoissa – ja helpon kunnossapidon tarve. Tuloksesta tuli suuri menestys.

Gyptone Tile Quattro 20 - reuna D2

Gyptone Quattro 20 reunalla D2 on rei’itetty kipsilevy neliskulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyn pinta on kestävä, koristeellinen ja helppohoitoinen.

Katso tuotetta

Gyptone BIG Quattro 41

Gyptone BIG Quattro 41 on rei’itetty kipsilevy neliskulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyissä on reunaohennetut reunat kaikissa sivuissa.

Katso tuotetta