AlkuunCases ‣ Gentoften Sairaala

Sairaala

Gentoften Sairaala

Tanska

Arkkitehdit: Arkitektfirmaet C.F. Møller Urakoitsijat: BGB

Sairaalaan kunnostus korkeilla hygieniavaatimuksilla

Uuden terveyskeskuksen sisäpiha on 14,000 m2 kokoinen, ja se on rakennettu alkuperäisen sairaalarakennuksen yhteyteen ja on kahdeksikonmuotoinen. Keskus käsittää kaksi atriumia.

Lasikäytävät yhdistävät uudet rakennukset olemassa oleviin rakennuksiin. Uudet leikkaussalit ja vuodeosasto sijaitsevat keskuksen 2. ja 3. kerroksessa.

Uuden terveyskeskuksen kaikkiin alakattoalueisiin valittiin Gyptone akustiset alakatot. Hygieniavaatimusten täyttämiseksi kaikkiin leikkaussaleihin valittiin Gyptone BIG Base -levyt. Lisäksi näihin 12 leikkaussaliin tehtiin aukot Gyptone BIG Base -alakattoihin steriiliä ilmanpuhdistusjärjestelmää Laminar Airflowia varten. Se on erikoisteknologia, jota käytetään, kun ilmassa leviävien infektioiden välttäminen on ensisijaisen tärkeää. 

Laminar Airflow, erikoisteknologia, jota käytetään leikkausten aikana, kun ilmassa leviävien infektioiden välttäminen on ensisijaisen tärkeää. Näiden alakattojen aukkoihin laitettiin valkoinen suojaverkko, joka puhdistaa ilmavirran leikkaussalissa.

Vuodeosastolle ja käytäville valittiin Gyptone Trap Point 11.

Kaikki tilat on maalattu vaaleilla ja kirkkailla väreillä – väriskaala, joka eroaa muiden uusien sairaaloiden väriskaaloista.

Lisäksi rakennusmateriaalien valinnassa otettiin huomioon kierrätettävyys ja materiaalien elinkaaren vaikutus.

Gyptone Tile Point 11 - reuna E24

Gyptone Point 11 reunalla E24 on rei’itetty kipsilevy pyöreillä rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyn pinta on kestävä, koristeellinen ja helppohoitoinen.

Katso tuotetta

Gyptone Tile Base 31 - reuna E24

Gyptone Base 31 E24 reunalla on rei’ittämätön kipsilevy, jonka pinta on kestävä ja helppohoitoinen.

Katso tuotetta