AlkuunCases ‣ Malmö Live

Event Centre

Malmö Live

Ruotsi

Arkkitehdit: Schmidt/Hammer/Lassen Urakoitsijat: Skanska

Suurien konsertti- ja konferenssisalien akustiikan hallinta

Malmö Live kompleksi sijaitsee keskeisellä paikalla ruotsalaisessa Malmön kaupungissa. Sillä halutaan tuoda musiikki ja kulttuuri lähemmäs kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Suuressa konserttisalissa on 1,600 paikkaa. Siellä on myös pienempi konserttisali, jonka katto on 10 metrin korkuinen ja jonne seisovaa yleisöä mahtuu 500 tai 350 istuvaa. Gyptone toimitti akustiset ratkaisut Kubenin katon alle sekä äänitysstudioin valvontahuoneeseen, johon kummatkin konserttisalit ovat yhteydessä.

Gyproc toimitti myös akustiset alakatot Malmö Liven konferenssisaliin – suuri, muunneltava yli 1,400 m2 tila, jossa on tilaa 1,500 vieraalle.                

Carl Jonsson, Skanska Teknik

“Olemme käyttäneet kahta erityyppistä akustista levyä saavuttaaksemme halutun äänen heijastuksen, leviämisen ja vaimennuksen. Tarvittaessa käytetään myös sopivaa valikoimaa erilaisia levyjä, jotta akustisia elementtejä voidaan säätää eri huoneissa tai tiloissa. Esimerkiksi Gyptone BIG Linen akustiset ominaisuudet eroavat Gyptone moduulilevy Quattrosta, sillä niiden rei’itys on erilainen.”

Yhteensä nämä kolme tilaa sisältävät lähes 1000 m2 Gyptone Tile Quattro -levyjä 20 ja lähes 100 m2 Gyptone Line 4 -levyjä, kaikki mustina, sekä Gyptone BIG Line 4 -levyjä, joita käytettiin enimmäkseen Kuben-hallissa.

Malmö Livelle on anottu kansainvälisesti tunnettua LEED-sertifikaattia (Leadership in Energy and Environmental Design) ja tavoitteena on saada korkein "platinum-tason" sertifikaatti. Kompleksilla on myös Ruotsin ympäristöllisen rakentamisohjelman ’A-luokitus’.

JOHN GERSTNER, PROJEKTI-INSINÖÖRI, SKANSKA

“Materiaalin valinta on ympäristöarvioinnin tärkeä osa. Sama koskee materiaalien kuljetusta. Gyprocin akustiset alakatot täyttävät vaatimukset sekä ympäristön että akustiikan ja asennuksen suhteen.

Akustiikkainsinöörit valitsivat Gyprocin levyt, jotta konsertti- ja konferenssitilojen akustiset vaatimukset pystyttiin täyttämään.”

Gyptone BIG Line 6

Gyptone BIG Line 6 on rei’itetty kipsilevy suorakulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa tarjoavat erinomaisen akustikkan. Levyissä on reunaohennetut reunat kaikissa sivuissa.

Katso tuotetta

Gyptone BIG Quattro 47

Gyptone BIG Quattro 47 on rei’itetty kipsilevy neliskulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyissä on reunaohennetut reunat kaikissa sivuissa.

Katso tuotetta

Gyptone Tile Line 4 - reuna B

Gyptone Tile Line 4 reunalla B on rei’itetty kipsilevy suorakulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyn pinta on kestävä, koristeellinen ja helppohoitoinen.

Katso tuotetta

Gyptone Tile Quattro 20 - reuna A

Gyptone Quattro 20 reunalla A on rei’itetty kipsilevy neliskulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyn pinta on kestävä, koristeellinen ja helppohoitoinen.

Katso tuotetta