AlkuunCases ‣ Sartorin Ostoskeskus

Liikkeet

Sartorin Ostoskeskus

Norja

Arkkitehdit: Hille Melbye Arkitekter, Melvin Eiesland, Owner & Architect Urakoitsijat: Veidekke Entreprenør

Ostoskeskuksen laajennus

93 000 neliömetrillä Sartorin ostoskeskus on nyt suurin ostoskeskus Bergenin alueella.

Neljän vuoden ajan rakennusfirma Veidekke Entreprenør on purkanut, rakentanut ja laajentanut Sartorin ostoskeskusta. Veidekke on rakentanut myös pysäköintihallin Kystbygarasjen ostoskeskuksen alle ja parantanut keskuksen ulkotiloja.

Teräs- ja ontelo-elementtejä

Kantavia rakenteita ovat teräs- ja onteloelementit. Katto on tasakatto, eristetty ja peitetty. Julkisivussa on sandwich-elementtejä sävytetyllä lasilla, tummanharmaita Cembrit-paneeleita tai vanerilaattoja. Uudessa sisäänkäynnissä on lasiset julkisivut länteen ja itään päin. Elokuvateatterissa on lasinen sisäpiha lasikatolla.

Seinillä on 21 cm eristys ja katossa keskimäärin 30 cm eristys. Melun vähentämiseksi alakatossa on laattoja ja rei’itettyä kipsilevyä yleisten tilojen seinillä. Kaikissa uusissa osissa on sprinklerit.

Koko projekti suunniteltiin ja rakennettiin TEK10-standardien mukaan. Lämmitys saadaan konvektoreista, jotka käyttävät yksityisen lämpölaitoksen energiaa, joka pumppaa lämmön kalliosta. Jäähdytys toimii ilmastoinnilla.

Gyptone BIG Quattro 41

Gyptone BIG Quattro 41 on rei’itetty kipsilevy neliskulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyissä on reunaohennetut reunat kaikissa sivuissa.

Katso tuotetta