AlkuunCases ‣ Västerängin Koulu

koulut

Västerängin Koulu

Ruotsi

Osallistunut: Gyproc

Akustinen säätely luokkahuoneissa

Nykyaikaiset opetusmenetelmät kuten ryhmätyö ja henkilökohtainen harjoittelu synnyttävät kouluille uusia akustisia vaatimuksia. Ne ovat usein haasteita olemassa oleville koulurakennuksille. Yksi avainhaasteista on jälkikaikuajan lyhentäminen.

Ruotsin Bålstassa sijaitsevan Västerängsskolan-koulun korkeat huoneet olivat lisähaaste. Parempaa ääntä koskevien vaatimusten saavuttamiseksi koulun yhteen luokkahuoneeseen asennettiin yhteistyössä Gyprocin kanssa Gyptone INSTANT. Muutos oli huomattava, ja nyt luokkahuoneessa on parempi ääniympäristö.

INSTANT on suunniteltu säätämään huoneiden akustiikka, joissa tarvitaan lyhyempi jälkikaikuaika ja parempi puheen ymmärrettävyys. Puheen ymmärrettävyys oli tässä ruotsalaisessa koulussa suurempi ongelma, koska jälkikaikuaika oli jo hyväksyttävällä tasolla.

INSTANT levy voidaan asentaa 20 minuutissa, joten asennus kaikkiin koulun tiloihin sujui nopeasti. INSTANT on lisäksi kestävä levy, minkä vuoksi se sopii erityisen hyvin kouluihin.

Muutos oli huomattava ja nyt luokkahuonessa on parempi ääniympäristö.

Gyptone Tile Sixto 60 - reuna A

Gyptone Sixto 60 reunalla A on rei’itetty kipsilevy kuusikulmaisilla rei’illä, jotka yhdessä akustisen taustahuovan kanssa takaavat erinomaisen akustiikan. Levyn pinta on kestävä, koristeellinen ja helppohoitoinen.

Katso tuotetta